Vill du hjälpa oss under Forsränningen eller Forsfestivalen? Då har du kommit rätt!Söket öppnar 22 februari och stänger 5 mars. Du kan söka HÄR!
Vi har två typer av volontärer, ränningsvolontärer och festivalvolontärer. Du väljer själv vilken typ av volontär du vill vara, hur många pass du vill jobba och när du kan vara med! Känner du dig inte riktigt säker på vilken post du vill söka? Oroa dig inte, du kan söka flera! Det finns även möjlighet att kombinera många volonärsposter om du vill prova på fler än en.
Ränningsvolontärer jobbar valborg och får en gratis biljett till Östgöta nations champagnegalopp. Att vara ränningsvolontär går inte att kombinera med ränningen. Passen för ränningsvolontärer varierar i längd och starttid. Läs mer om alla olika typer av ränningsvolontärsposter du kan söka under fliken ränningsvolontär.
Festivalvolontärer jobbar under Forsfestivalen 19–27 april, upprigg 15 april, nedrigg 29 april. Alla typer av festivalvolontär kan enkelt kombineras med ränningen, dvs även upp- och nedriggsvolontärer. Läs mer om alla olika typer av festivalvolontärer du kan söka under fliken festivalvolontär.
Som volontär har du möjlighet att prova på något du aldrig gjort tidigare, samtidigt som du har superkul under tiden!
Att vara volontär ger dig inte bara ett intyg som är en bra merit på ditt CV utan är också ett fantastiskt sätt att träffa nya vänner. Och det krävs Ingen tidigare erfarenhet! Alla typer av ränningsvolontär samt flottbyggsvolontärer under Forsfestivalen får gratis biljett till Östgöta nations champagnegalopp. Oavsett vilken typ av volontär du är får du mat och läsk under ditt pass. Det kommer även hållas en volontärstacksittning i maj som du som volontär får gå på gratis. För att få gå krävs antingen 2 pass som festivalvolontär, 1 pass som ränningsvolontär eller att jobba som flottbyggsvolontär. Alla volontärer måste närvara på volontärsutbildningen antingen 8 april, som kommer hållas på svenska, eller 9 april som kommer hållas på engelska.
Hej! Mitt namn är Zakir men du kan kalla mig Drag!
Jag är huvudansvarig för Volontärer så om du har några frågor kring volontärsposterna hör av dig till till mig på zakir.rizvi@utn.se
Alla ränningsvolontärer och flottbyggsvolontärer får en gratis biljett. Man får endast en biljett per person.
Alla pass under festivalen, inklusive upprigg- och nedriggsvolontär går att kombinera med ränningen. Här är en lista på passen som INTE går att kombinera med ränningen.
- Banderollvolontär
- Flottnattvakt
- Ladavolontär
- Mediavolontär (ränningen)
- Målvolontär
- Ordningsvolontär-
- Startvolontär
- SÄK-volontär
- VIP-volontär
Om du redan nu vet att du inte kan närvara på något av utbildningstillfällen kan du höra av dig till zakir.rizvi@utn.se så att du kan få all information.
Om du inte kan jobba på grund av exempelvis sjukdom, kan du kontakta Drag antingen via mejl (zakir.rizvi@utn.se) eller telefon/sms (+467 203 536 11).
Sugen på att vara vollis, men samtidigt sugen på att hänga på byggområdet och se dina kompisar försöka bygga sina flottar? Då är prylvollis något för dig!Som prylvollis får du nämligen mest bara traska runt på byggområdet och se till att mina prylar är på plats och att saker flyter på. Några andra arbetsuppgifter du kan få är att städa bort den ack så bortblåsande cellplasten eller övervaka våra ack så sköra cellplastsågar. Dessutom får du glassa i en brassestol och se till att ingen tar med sig något olovligt in på området. Vid fint väder utlovas en riktigt fräsch bränna! Kort och gott ett chill arbetspass för den som mest vill vibea samt glo lite på folk och deras galna flottidéer.
Har du barnasinnet kvar och älskar att blåsa såpbubblor, hoppa hoppborg och måla ansiktsmålning? Då är Ankdagsvolontär perfekt för dig! Ankdagen går av stapeln söndagen den 21:a april och är en dag för Uppsalas barnfamiljer. Massvis med glada barn kommer då att besöka Ångan, där du som Ankdagsvolontär kommer se till att dessa barn har en rolig dag genom att assistera Ank med olika aktiviteter. Några exempel på arbetsuppgifter är att måla ansiktsmålning, hålla i en fiskdamm eller sälja sockervadd. Förutom att bidra till en underbar dag, kommer du som Ankdagsvolontär även bidra till ett gott syfte då alla inkomster från dagen doneras till Akademiska Sjukhusets Barnfond. Du kan välja mellan att jobba för- och eftermiddag, eller varför inte båda två? Så ta fram ditt bästa humör och sök Ankdagsvolontär!
Som flottbyggar volontär är du Flotts favoriter, och får använda din kreativa sida för att jobba hands-on med att bygga en företagsflotte. Denna flotte får du tyvärr inte ränna, men det kommer med andra förmåner. flottbyggar volontärer kommer jobba i grupper om 4, och bestämmer själva när de ska jobba och bygga flotten. Varje grupp kommer få en design och instruktioner från deras givna företag, så man slipper komma på allting själv. En stor rekommendation är att samla ihop ett gäng trevliga vänner och söka tillsammans till flottbyggar volontär, och ha det roligt när man bygger på en flotte tillsammans. Som flottbyggar volontär bestämmer du själv när du jobbar och hur länge, så länge flotten blir klar i tid!
Som Flyttvolontär står du tillsammans med mig, Start, vid startområdet vid Eddaspången och ser till att alla flottarna från festivalområdet lastas ur lastbilen och placeras ut i rätt ordning. Du kommer att spendera 3 timmar med 6 andra och samarbeta för att få en effektiv och säker avlastning. Hoppas vi ses där!
Vill du vara i händelsernas centrum? Gillar du att styra upp aktiviteter? Eller vill du bara ha kul och se till att alla andra på Forsfestivalen har det också? Då är Aktvolontär något för dig! Som Aktvolontär hjälper du Akt med de aktiviteter som finns på området. Det kan innebära allt från att hjälpa till med säkerhet vid aktiviteterna till att göra sockervadd.
Vill du ha det objektivt roligaste volontärarbetet? Är du nyfiken på hur man använder en kamera? Bli mediavollis! Som mediavolontär får du fota och filma allt ifrån skoj på aktivitetsområdet, pubar, släpp, byggplatsen eller Forsränningen själv! Oavsett om du har kameravana eller inte får du utveckla dina färdigheter på ett unikt sätt genom att bevara värdefulla minnen och roliga stunder.
Brinner du för jackor och nummerlappar eller tycker du om att hänga med dina vänner (i en garderob) så hade garderobsvolontär passat perfekt för dig! Garderobsvollisar jobbar släppen på festivalen.
Är du sugen på att hänga i tältet med dina kompisar och kolla på film och lyssna på musik? Då ska du söka tältvollis! Som tältvolontär kommer du, tillsammans med dina kompisar, att hänga i tältet under en förmiddag och vakta det. Detta gör du genom att vara i tältet, lyssna på musik och titta på film, mer än så behöver du inte göra. Passet börjar på morgonen och pågår under förmiddagen och som tack för ditt jobb får du matbiljett, så in och sök!
Hackar du grönsaker som en proffs? Gillar du att grilla på kvällarna? Då är pubvolontär perfekt för dig! Som volontär förbereder du maten i Uthgårdskök eller grillar och lägger upp mat i tältet vid festivalområdet. Du och ett gäng pubvolontärer kommer få bli riktiga proffs i köket och mata alla hungriga flottbyggare. Passen är 4 timmar och du kan jobba morgon, förmiddag, eftermiddag eller kväll!
Gillar du att styra och leda i en grupp? Är Gordon Ramsay din idol? Då är kökschefsvolontär perfekt för dig! Du kommer få styra ett gäng pubvolontärer för att preppa och servera mat till alla festivalbesökare. I praktiken så kommer du bli Pub och Krubbs ögon och öron under ditt pass. Det är du som ser till att mat förbereds och serveras i god tid samt hoppa in och hjälpa pubvolontärerna när det behövs! Passen är 4 timmar långa och du kan jobba morgon, förmiddag, eftermiddag eller kväll!
Sök Tappvolontär om du vill testa på att stå bakom baren för första gången eller om du är erfaren öltappare som bara vill ha riktigt kul. Alla är välkomna! Som Tappvolontär kommer du vara med om att genomföra årets Forsfestival genom att servera dryck till törstiga flottbyggare och festivalbesökare. Som Tappvolontär kommer du att jobba med 2-3 andra Tappvolontärer per pass, du kan både stå i utebaren vid byggområdet eller inne i det stora pubtältet. Det blir nice! Ingen tidigare erfarenhet krävs.
Har du arbetat en del i bar och vill hjälpa till lite extra? Då är posten som Barchef något för dig! Häng med Tapp och få en djupare insikt i vad som pågår bakom baren under en dag. Som Barchef får du även en gyllene chans att öva på dina ledaregenskaper, då du kommer att vara ansvarig, tillsammans med Tapp, för de Tappvolontärer som arbetar under ditt pass. Så häng med, det blir nice! Detta volontärande kräver att du är anmäld som utskänkare inom UTN (kommer att kontrolleras).
Är du sugen på att hänga i tältet med dina kompisar och kolla på film och lyssna på musik? Då ska du söka nattvollis! Som nattvolontär kommer du, tillsammans med dina kompisar, att hänga i tältet under en natt och vakta det. Detta gör du genom att vara i tältet, lyssna på musik och titta på film, mer än så behöver du inte göra. Passet börjar när puben eller släppet stänger och pågår till frukost. Efter ditt pass kommer du dessutom att få njuta av god frukost, så in och sök!
Forsfestivalen är snart tillbaka! Men för att göra den en verklighet behöver Forskå hjälp att rigga upp festivalområdet! Som uppriggsvolontär får du jobba med Forskå då du hjälper till med att resa tält, lägga golv, rigga staket, prylar och sladdar, inreda tält, bygga upp aktivitetsområdet och allt annat småfix som krävs för att göra Festivalen till en verklighet. Som uppriggsvolontär arbetar du första uppriggsdagen, måndag 15/4. Passen är uppdelade i ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass som båda är ca 4 timmar långa. Det bjuds självklart på mat och läsk!
Om du gillar att plocka isär saker är nedriggsvolontär posten för dig! Här får du jobba med Forskå och hjälpa till att rigga ned festivalområdet efter festivalen. Som nedriggsvolontär arbetar du antingen första eller andra nedriggsdagen, Söndag 28/4 eller Måndag 29/4. Passen är uppdelade i ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass som båda är ca 4 timmar långa. Det bjuds självklart på mat och läsk!
Kanske den lyxigaste volontärsposten! Som VIP-volontär hjälper du till på det exklusiva VIP-området under Forsränningen med stans bästa utsikt mot forsen och Kvarnfallet! Ni hjälper till med att se till att bara behöriga kommer in och ser även till att alla på VIP-området är nöjda och glada genom att exempelvis se till så att de får mat och dryck.
Som startvollis jobbar du vid startområdet för forsränningen under valborg 07-13. Du hjälper till att rigga upp, pricka av rännarna, fixar frukost och hjälper till med nedrigg. Du kommer att vara först på valborg att uppleva ränningen och får en förstahandsblick på alla fullständiga flottar och dess rännare. En otroligt rolig början på valborg helt enkelt! Du som jobbar som startvollis får dessutom en gratis biljett till Östgöta nations champagnegalopp!
Är du taggad på att se vad som händer med flottarna efter ränningen, få vara med och se hur lyckliga rännarna är när de tar sig i mål? Som målvolontär hjälper du blöta rännare och deras flottar upp ur vattnet, plockar upp kvarlevor från de en gång så fina flottarna, prickar av rännare i sekretariatet och håller ordning i Målområdet. Den modiga kan också få chansen att bege sig ut med roddbåt för att fånga in de allra halaste av cellplastbitar. Du som jobbar som målvolontär får dessutom en gratis biljett till Östgöta nations champagnegalopp. Sök målvolontär!
Vill du ha det objektivt roligaste volontärarbetet? Är du nyfiken på hur man använder en kamera? Bli mediavollis! Som mediavolontär får du fota och filma allt ifrån skoj på aktivitetsområdet, pubar, släpp, byggplatsen eller Forsränningen själv! Oavsett om du har kameravana eller inte får du utveckla dina färdigheter på ett unikt sätt genom att bevara värdefulla minnen och roliga stunder. Dessutom får mediavolontärer som jobbar på Valborg biljett till Östgöta Nations champagnegalopp!
Som SÄK-volontär står du innan kvarnfallet och signalerar med flaggor när flottarna får åka ner för Kvarnfallet. Ytbärgare kommer signalera när de är redo för nästa flotte och ditt jobb blir att signalera vidare detta till rännarna.
Härifrån får en av de bästa platserna att titta på ränningen.
Som Banderoll-vollis hjälper du Forskåiterna Spons och Sälj att hänga upp företagsbanderoller längs Fyrisån på morgonen av Valborgsmässoafton. Det blir en tidig morgon men varför inte rivstarta Valborg som ger dig massor med tid för annat kul under dagen! Eller varför inte satsa på sovmorgon och hjälpa Spons och Sälj att ta ner banderollerna efter ränningen?
Du får en oförglömlig natt inför valborg när du och en till vollis myser under stjärnor och värmelampa och får första åsynen på alla färdiggjorda flottar! 7 timmar av mys och aktivt beskydd som gör att flottarna kommer att vara säkrade inför valborg och ränningen räddad! Sök flottvakt för att säkerställa att du inte försover dig till champagnefrukosten. Du som jobbar som flottvakt får dessutom en gratis biljett till Östgöta nations champagnegalopp!
Som ladanvolontär har du i uppgift att ta emot alla flott-bottnar som överlevde ränningen och all rännarutrustning. Rännarutrustningen ska hängas upp i ladan och alla flottar ska staplas i prydliga högar på övervåningen. Det är inte mer komplicerat än så.