Volontärsposter under Forsränningen

Alla som är volontär under Forsränningen får en champagnegalopp-biljett på Östgöta nation som bryter kön som extra tack!

Flottvaktsvolontär
Som flottvakt hjälper du till att vakta flottarna på startområdet nere vid fyrisån under dagen och natten innan ränningen (29-30 april) efter att de har flyttats ner från byggplatsen. Ni vaktar området två och två över kvällen och tre och tre över natten. Vi ser till att det finns filtar, värmeelement och kärlek så att ni inte fryser. Kan kombineras med ränning.

Ordningsvolontär
Har du tänkt på att det befinner sig ganska många personer längs med ån under valborg? Tycker du att det kan bli lite för trångt och stökigt ibland? Kanske är du en av dem som brinner för ordning och reda? Då borde du söka Ordningsvolontär! Då kommer du få hjälpa SÄK att hålla området kring ån säkert genom att t.ex. hålla uppsikt över trafikerade övergångsställen, eller kontrollera avspärrningarna längs med Fyrisån.

Målvolontär
Är du taggad på att se hur flottarna klarar sig från den bästa platsen; målet? Som målvolontär hjälper du blöta rännare upp ur vattnet, plockar upp kvarlevor från de en gång så fina flottarna, prickar av rännare i Sekretariatet och håller ordning i målområdet. Den modige kan också få chansen att bege sig ut med roddbåt för att fånga in de allra halaste av cellplastbitar. Sök målvolontär! Kan inte kombineras med ränning.

Startvolontär
Vill du vara först med att se de kreativa och uppfinningsrika flottarna på valborg? Medan de fortfarande är intakta så att säga. Sök då till startvolontär! Som startvolontär får du pricka av rännarna, dela ut nummerlappar, hjälpa till att ställa ut rännarfrukosten samt hålla ordning i startområdet. Startvolontär kan ej kombineras med ränning.

SÄKvolontär
Det låter ju ändå lite farligt att åka ned för ån på en bit cellplast, eller hur? Som SÄK-volontär hjälper du till att se till att Forsränningen blir både rolig och säker! Det gör du framförallt genom att hjälpa dykarna räkna rännare efter fallen och kommunicera med dykarna i vattnet samt flottarna vid flottparkeringen.  Kan inte kombineras med ränning.

VIP-volontär
Kanske den lyxigaste volontärsposten! Som VIP-volontär hjälper du till på det exklusiva VIP-området under Forsränningen med stans bästa utsikt mot forsen och Kvarnfallet! Ni hjälper till med att se till att bara behöriga kommer in och ser även till så att alla på VIP-området är nöjda och glada genom att exempelvis se till så att de får mat och dricka. Kan inte kombineras med ränning.

Har du frågor om volontärsposterna, hör av dig till [email protected] 

Uppdaterad: 6 mars, 2018