Volontärsposter under Forsränningen

Alla som är volontär under Forsränningen får en champagnegalopp-biljett på Östgöta nation som bryter kön som extra tack!

Flottvaktsvolontär

Som flottvaktsvolontär kommer man, som namnet, vakta alla flottar från att de kommit till startområdet tills valborgsmorgon. Passet är uppdelat i 2 grupper, som vaktar olika tider, så om man har en kompis man vill vakta med kommer det vara möjligt att ni delas in i samma grupp. Arbetsuppgifterna är att vakta startområdet och den utrustning som finns där(ljud och el) samt hålla koll på flottarna. Ni som har kvällspass kommer att få en enklare middag och ni som har nattpass kommer få del av rännarfrukosten Valborg morgon. Alla flottvaktsvolontärer får gratis inträde till champagnegaloppen på Östgöta nation.

Ordningsvolontär

Har du tänkt på att det befinner sig ganska många personer längs med ån under valborg? Tycker du att det kan bli lite för trångt och stökigt ibland? Kanske är du en av dem som brinner för ordning och reda? Då borde du söka Ordningsvolontär! Då kommer du få hjälpa SÄK att hålla området kring ån säkert genom att t.ex. hålla uppsikt över trafikerade övergångsställen, eller kontrollera avspärrningarna längs med Fyrisån. Som tack får du gratis inträde till Östgöta nations champagnegalopp. Att vara ordningsvolontär kan inte kombineras med att själv ränna.

Målvolontär

Är du taggad på att se vad som händer med flottarna efter ränningen och få vara med och se hur lyckliga rännarna är när de tar sig i mål? Som målvolontär hjälper du blöta rännare upp ur vattnet, plockar upp kvarlevor från de en gång så fina flottarna, prickar av rännare i Sekretariatet och håller ordning i målområdet.  Den modige kan också få chansen att bege sig ut med roddbåt för att fånga in de allra halaste av cellplastbitar. Sök målvolontär! Som tack får du gratis inträde till Östgöta nations champagnegalopp. Kan inte kombineras med ränning.

Startvolontär

Vill du vara med och se alla flottar innan alla andra på valborg? Medans de fortfarande är i fint skick så att säga. Då ska du söka startvolontär! Som startvolontär får du pricka av ränanrna, dela ut nummerlappar och rännarfrukost, hjälpa till så att kön rullar på så smidigt som möjligt och hålla ordning i startområdet. Som tack för hjälpen får du gratis inträde till champagnegaloppen på Östgöta nation. Startvolontär kan ej kombineras med ränning.

SÄKvolontär

Det låter ju ändå lite farligt att åka ned för ån på en bit cellplast, eller hur? Som SÄK-volontär hjälper du att se till att Forsränningen blir både rolig och säker! Det kommer att vara din viktiga uppgift att signalera till rännarna när dykarna är redo och det är dags att ta sig mot de skrämmande fallen. Som tack för din hjälp får du gratis inträde till Östgöta nations champagnegalopp! Att vara SÄK-volontär kan inte kombineras med att själv ränna.

VIP-volontär

Kanske den lyxigaste volontärsposten! Som VIP-volontär hjälper du till på det exklusiva VIP-området under Forsränningen med stans bästa utsikt mot forsen och Kvarnfallet! Ni hjälper till med att se till att bara behöriga kommer in och ser även till så att alla på VIP-området är nöjda och glada genom att exempelvis se till så att de får mat och dricka. Kan inte kombineras med ränning.

Har du frågor om volontärsposterna, hör av dig till [email protected] 

Uppdaterad: 10 mars, 2019