Välgörenhetsflotten

Forsränningen är en tradition sedan 1975 som arrangeras av studenter i Uppsala Teknolog- och Naturvetarkår. På Valborg kämpar sig 120 flottar ner för Fyrisåns forsar till jublet av tusentals åskådare, och veckan innan byggs de under Forsfestivalen på campus Ångströmlaboratoriet.

Forsränningskommittén är en kommitté bestående av 23 ambitiösa, drivna studenter, som tillsammans ser till att Forsränningen blir av varje år. Varje år under Forsfestivalen anordnas en speciell dag som kallas Ankdagen, en dag för alla barn och familjer full med roliga aktiviteter som går att läsa mer om under fliken Ankdagen. Allt överskott från denna dag går oavkortat till Akademiska sjukhusets barnfond - ett sätt för oss att visa vårt stöd för de barn som inte kunde vara med.

Dock känner vi att vi gärna skulle vilja göra ännu mer! Därför avvarar vi, för tredje året i rad, en av våra flottar som går ut till auktion där vem som helst får lov att lägga ett bud. Förtjänsten från flotten skänks också till Akademiska sjukhusets barnfond, och personen av det vinnande budet har sedan en flotte med i årets upplaga av Forsränningen.

Auktionen finner du på:

länk

För frågor nås vi via mail:

[email protected]

Akademiska sjukhusets barnfond

Överskottet från den här auktionen doneras oavkortat till Akademiska sjukhusets barnfond, en unik verksamhet för Uppsala. Det är viktigt att det sjuka barnet får vara ett barn som utvecklas trots sin sjukdom. Därför har fonden som sin enda uppgift att främja lek, stimulans och kultur för barn vid Akademiska sjukhuset. Fonden verkar överallt där Akademiska sjukhuset vårdar sjuka barn.

Mer om Akademiska sjukhusets barnfond:

http://www.akademiskasbarnfond.se/

 

Uppdaterad: 27 mars, 2019