Miljömärkt event

En miljömärkt Forsränning - ett steg mot en mer hållbar Valborg

Uppsala teknolog- och naturvetarkår, stolta arrangörer av Forsränningen sedan 1975, kan i år stolt presentera Forsränningen som ett miljömärkt event. Valborg, Uppsalas största folkfest, där Forsränningen spelar en stor roll, får ibland kritik för att vara ohållbar och för att skräpa ner. Därför vill Uppsala teknolog- och naturvetarkår nu dra sitt strå till stacken genom att lägga i en ny växel i miljöarbetet. Därför kan Uppsala teknolog- och naturvetarkår nu meddela att Forsränningen 2017 är miljömärkt av stiftelsen Håll Sverige Rent.

Förra året togs initiativ att arbeta mot en mer hållbar Forsränning och det är något vi nu bygger vidare på i och med denna miljömärkning, för att jobba mot att hållbarhet blir en självklarhet under Forsfestivalen, Forsränningen och Valborg. Vårt största fokusområde inom miljömärkningen är flottmateriel, men även källsortering, tryckmaterial, återanvändning samt mat och dryck. Vi hoppas att vårt arbete med en hållbar Forsränning tillsammans med Uppsala kommuns arbete för att motverka nedskräpning kan bidra till en mer hållbar Valborg, både i år och under flera år framöver.

 

Håll Sverige rent
Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar. Miljömärkt Event är en väl beprövad miljömärkning – Håll Sverige Rent har miljömärkt flera hundra event sedan starten 1999.

För mer information angående vårt miljöarbete, kontakta projektledare Mikaela Seleborg, [email protected] eller 070-523 13 26

Uppdaterad: 13 december, 2017