Byggplatsen

Byggplatsen på Forsfestivalen är platsen där ränningen börjar. I det organiserade kaoset på byggplatsen kan du bevittna rännare från alla hörn av Uppsala bygga sin galna skapelser. Dessa kommer sedan bära rännarna ned för de obarmhärtiga vatten som forsar i allas vår Fyriså.

Byggområdet finner du på Ångströmlaboratoriets mark, mellan hus 6 och hus 8, och kreativiteten som flödar här är svår att jämföra med något annat. Se hur en bit cellplast och några plankor blir till en vulkan, ett hus, en bil, eller kanske till och med bastu! I ekvationen ingår även målarfärg för att fullt ut realisera rännarnas visioner.

På området kommer det trängas ungefär 500 rännare fördelat på ca 120 flottar, så förbered er på att det kan gå åt ett antal timmar under besöket (besöken?) - det är svårt att slita sig därifrån när en väl kommit dit!

Sista veckan i April bjuder ju (som bekant) på det bästa vårvädret, så varför inte avnjuta denna med Forskå och alla rännare? Det spelar ingen som helst roll ifall du själv inte ska ränna, vem du än är så är du hjärtligt välkommen att komma förbi och hänga. Tänk på att detta bara sker under en vecka under 2019, så passa på!

Byggplatsen kommer att vara öppen mellan den 22 april till och med den 28 april mellan 10:00-18:30 förutom på fredagen den 26 april och söndagen den 28 april då området stänger 16:00 p.g.a. förberedelser inför Fredagsfesten och Avslutningskvällen. Därefter, den 29 april, kommer samtliga flottar transporteras ned till Eddaspången där självaste startområdet för Forsränningen finns. Detta datum är oerhört viktigt att komma ihåg som rännare då ni måste infinna er när transporten sker.

Så kom till byggområdet, bygg den häftigaste flotten eller hitta din favoritflotte och se sedan om den klarar av Fyrisåns vatten på valborgs morgon, detta är en händelse du inte vill missa!

 

Uppdaterad: 22 februari, 2019