Pressmeddelande: Forsränningen - ett miljömärkt event

Uppsala teknolog- och naturvetarkår presenterar stolt: Forsränningen - ett miljömärkt event. I samarbete med Uppsala kommun bidrar Uppsala teknolog- och naturvetarkår till ett mer hållbart firande. Miljömärkningen inkluderar inte bara själva ränningen, utan även Forsfestivalen, som äger rum utanför Ångströmslaboratoriet under veckan före Valborg.

 

Vårt arbete med en hållbar Forsränning, kombinerat med Uppsala kommuns arbete för att motverka nedskräpning, kommer bidra till en mer hållbar Valborg. Vårt miljöarbete fokuserar på materialet som flottarna byggs av, men vi arbetar även med miljövänligare sophantering, reducering av tryckmaterial, ökad återanvändning samt hållbar mat och dryck.

Forsränningen och Forsfestivalen arrangeras av Uppsala teknolog- och naturvetarkår, studentkåren vid den teknisk-naturvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet. Vi arbetar varje dag för att göra ingenjörs- och naturvetarstudenter studietid till den bästa. Under många år har vi arbetat för att göra vår verksamhet mer miljövänlig. Miljömärkningen av forsränningen är ytterligare ett steg i den riktningen. 
 

Håll Sverige rent
Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar. Miljömärkt Event är en väl beprövad miljömärkning – Håll Sverige Rent har miljömärkt flera hundra event sedan starten 1999.

För frågor eller mer information angående Forsränningen
Felix Brunnstedt - projektledare och presskontakt
076 - 046 07 20
[email protected]

Mer om Renare Uppsala
Per-Rickard Rönnberg – projektledare
[email protected]
https://www.uppsala.se/renareuppsala/

Mer om Miljömärkt event och Håll Sverige rent
http://www.hsr.se/det-har-gor-vi/land/miljomarkt-event-0

Mer om Valborg
http://www.valborgiuppsala.se