Ankdagen

Ankdagen kommer gå av stapeln den 22 april på aktivitetsområdet intill Ångströmslaboratoriet. Området har öppet mellan 10:00 - 16:00 med fri entré för alla!

Ankdagen är Uppsala teknolog­- och naturvetarkårs familjedag ämnad för att underhålla barn och barnfamiljer. Med medel som ansiktsmålning, fiskedamm, hoppborgar, ponnyridning och mycket mer så vill vi skapa en gemytlig och familjär dag för både stor och liten. Det kommer även finnas möjlighet att besöka det intilliggande byggområdet där samtliga rännare bygger sina flottar inför forsränningen den sista april. För att ingen ska gå hungrig under dagen finns det försäljning av mat och dryck på området. Vid regn/dåligt väder kommer även aktiviteter att hållas inomhus!

Ankdagen har som huvudsaklig uppgift att skänka glädje till alla de som besöker evenemanget. Det finns dock en del barn som inte kan besöka oss, de barn som är sjuka eller skadade. Vi samarbetar därför med Akademiska sjukhusets barnfond för att indirekt kunna skänka dessa barn en roligare tillvaro. För insamling till fonden så kommer en del av underhållningen under Ankdagen kosta en liten slant, dock inte mer än att alla skall ha råd.

Överskottet som Ankdagen genererar doneras oavkortat till Akademiska sjukhusets barnfond, en unik verksamhet för Uppsala. Det är viktigt att det sjuka barnet får vara ett barn som utvecklas trots sin sjukdom. Därför har fonden som sin enda uppgift att främja lek, stimulans och kultur för barn vid Akademiska sjukhuset. Fonden verkar överallt där Akademiska sjukhuset vårdar sjuka barn.

Vägbeskrivning till Ångströmlaboratoriet och Ankdagen hittar du HÄR!

Uppdaterad: 22 februari, 2019