Uppsala teknolog- och naturvetarkår

Uppsala teknolog- och naturvetarkår presenterar, för 45:e året i rad, Forsränningen!

Forsränningen har kommit att få en speciell plats i Uppsalas Valborgsfirande. Den har gått från en rolig vadslagning 1975 med runt 10 åskådare, till ett miljömärkt event som engagerar över 700 personer att bygga flottar och arrangera detta spektakel 2019 i Uppsala teknolog- och naturvetarkårs regi. På Valborgs förmiddag klockan 10.00 ljuder startskottet och då tar sig 123 flottar ner för Fyris forsar till jublet av tiotusentals åskådare i alla åldrar.

Flottarna byggs av rännarna själva under Forsfestivalen den 21 till 28 april på campus Ångströmslaboratoriet. Festivalen bjuder samtidigt in alla till att skaka av stressen med vår underhållning, skratta i roliga aktiviteter, äta god mat och dryck, och njuta av våren till ljudet av härlig festivalmusik. Den 22 april förvandlas hela festivalområdet till ett lekland fullt med roligheter för alla barn och familjer, vilket vi kallar Ankdagen. Förtjänsten från denna dag skänker vi oavkortat till Akademiska sjukhusets barnfond.

Vem du än är, student, vuxen, förälder, barn, pensionär, Uppsaliensare eller från någon annanstans, är du välkommen till oss för att göra dig redo inför Valborg och omfamna våren!

Folkuniversitetet

I år har vi ett fantastiskt samarbete med Folkuniversitetet!